Kompetensförsörjning

Företagen inom besöksnäringen i Höga Kusten lyfter ofta tillgången på kompetens som ett hinder för sin utveckling. För att möta den utmaningen gör Höga Kusten Destionationsutveckling tillsammans med Region Västernorrland under 2022 ett antal insatser både på kort och lång sikt för att underlätta tillgången till arbetskraft.

Möjligheter för dig som företagare

Ofta är tillgången på kompetens ett hinder för ett företags utveckling. Under 2022 gör Höga Kusten Destinationsutveckling tillsammans med Region Västernorrland ett antal insatser för att möta utmaningen.

Det här erbjuds just nu:

1

Delta i kampanjen

Dela din jobbannons eller flera på hogakusten.com/jobb och nå nationell spridning i vår kampanj. Läs mer nedan.

Start v. 11

2

Service & värdskap - introduktionsprogram

Hjälp att introducera din sommarpersonal? Kolla vårt erbjudande

Kommunikationskampanj för rekrytering till Höga Kusten

Höga Kusten Destinationsutveckling gör tillsammans med Region Västernorrland en kampanj med syftet att synliggöra vilka fantastiska möjligheter det finns till spännande jobb inom besöksnäringen i Höga Kusten.

Vad går kampanjen ut på?

Vi vill genom kampanjen visa platsen Höga Kusten och den lägereldskänsla vi som bor och arbetar här får uppleva varje dag. Kampanjen kommer att bygga på Höga Kustens starka varumärke som besöksmål.

www.hogakusten.com/jobb kommer vi att samla lediga tjänster och sedan via digitala kampanjer marknadsföra dessa runt om i landet. Kampanjen startade v 11 och håller på fram till sommaren. Om du som företagare vill vara med på kampanjen så kan du lägga upp dina tjänster nedan. Målgruppen för kampanjen är personer mellan 16-30 år som är intresserade av att säsongsjobba i Höga Kusten.

Tillsammans hjälps vi åt att sprida kampanjen

Ladda gärna ner filmen och hjälp oss att sprida den i dina kanaler. Ju fler vi är som sprider den, desto fler potentiella medarbetare når vi ut till.

Kom ihåg att hänvisa in till hogakusten.com/jobb för aktuella tjänster.

Rekrytera nya medarbetare

I formuläret här nedanför kan du som företag inom besöksnäringen i Höga Kusten fylla i lediga tjänster du har för närvarande. Höga Kusten Destinationsutveckling står för att samla rekryteringsbehovet på en gemensam sida på hogakusten.com/jobb, och att sprida den sidan genom annonsering i olika digitala kanaler där vi kan nå ut till potentiella kandidater. Lägg gärna in annonserna på Arbetsförmedlingen.se också. Detta är ett komplement.

Lägg in jobbannons här

Service & värdskap

En introduktionsutbildning om totalt 15 h där HK Dest & RVN står för lönekostnaden: 2500 kr/medarbetare och max två medarbetare per företag. Vi ansvarar för 10 h utbildning, som du som företag följer upp med 5 h på plats i verksamheten. Budget finns för 30 deltagare och först till kvarn gäller.

Kontakt för frågor?

malin-webb

Malin Wermelin

Utvecklingssamordnare,
Region Västernorrland