Filmer

Filmer

Här har vi samlat några filmer som illustrerar Höga Kustens unika egenskaper. Använd dem gärna i dess orginalform eller kontakta oss om du vill använda dig av enstaka klipp. 

 

Fler filmer om Höga Kusten hittar du på vår Youtube-kanal

Sveriges nya friluftsdestination

Naturen har lagt grunden till ett brett friluftsliv i Höga Kusten. Friluftslivet har i sin tur öppnat upp för ett enormt utbud av aktiviteter, äventyr och arrangemang. Höga Kusten är i dag en erkänd och prisbelönt destination för just detta.
 
Ett allt större antal besökare från exempelvis Tyskland, Finland och Nederländerna kommer varje år för att uppleva vandring, paddling, fiskeäventyr och andra aktiviteter. Här finns allt från bäversafari, hundspann och kajakuthyrning, till flottfärder, långritter, snöskovandringar, utförsåkning, rovdjursspaning och sälsafari. För den som vill tävla i naturen erbjuds både Swimrun och utmanande traillopp.
 

Välkommen till världsarvet Höga Kusten

Söker du naturupplevelser på riktigt hög nivå? Då är vårt vackra världsarv Höga Kusten ett måste. Längs Norrlandskusten, mellan Härnösand och Örnsköldsvik, finns världens högsta kustlinje med helt unika bevis på hur landet rest sig efter varje istid.
 

Hos oss slår du läger med människor från hela världen. Du väljer själv om du andas in naturen, dofterna och kulturen långsamt eller höjer pulsen i en spännande aktivitet. Oavsett vilket, törs vi lova att du tappar andan av den storslagna utsikten.

 

Välkommen till Höga Kusten!

Sommar i Höga Kusten

Världens största landhöjning har i Höga Kusten skapat ett vackert kuperat landskap. Skog, berg, hav och djupa dalgångar ger liv till landets främsta friluftsliv och naturaktiviteter.

 

Här finner både äventyraren och småbarnsfamiljen unika möjligheter och upplevelser i ett naturvärldsarv som andas mystik, historia, sägner och kultur. Sveriges nya äventyrsdestination välkomnar dig.

 

Vare sig du letar efter kittlande upplevelser eller rofylld avkoppling i det fria så har Höga Kusten något för just dig. 

O-Ringen gästar Höga Kusten

Världens största orienteringsäventyr kommer till Höga Kusten! 

 

20 000 år har format Höga Kustens dramatiska landskap som 2018 blir skådeplats för O-Ringens tävlingar. Orienteringens flaggskepp gästar destinationen i fem dagar och bjuder på fantastiska möjligheter att uppleva världsarvets dramatiska natur. 

 

För mer information besök http://www.oringen.se/213/hoga-kusten-2018.html

Sveriges nya kryssningsdestination

I Höga Kusten förenas öppet hav, branta berg och djupa skogar. Naturen är destinationens största tillgång och en källa till välmående för både invånare och besökare. Då Naturskyddsföreningen, via en jury, valde ut ett antal kandidater och därefter lät allmänheten rösta utsågs Höga Kusten 2016 till Sveriges vackraste natur. 

 

Att upplev världsarvet Höga Kusten till havs är ett minne för livet. En enastående kryssning som går inomskärs längs världsarvets vackra skärgård.