Turistservice

Höga Kusten Turistservice

Tillsammans möter vi fler

Höga Kusten Destinationsutveckling har sedan januari 2017 ansvaret för regionens besöksservice som täcker samtliga fyra kommuner i Höga Kusten. Det innebär att traditionella turistbyråer har avvecklas, till förmån för en förstärkt turistservice i fler och nya kanaler – i syfte att nå ännu fler besökare, på ett effektivare sätt. 

 

Förändringen är ett steg i att skapa en modern, samordnad och behovsanpassad turistservice för hela destinationen. Ökad digitalisering skapar nya vanor och beteenden hos besökaren. Nu riktas mer resurser till att skapa en mer tillgänglig turistservice med utökade öppettider som finns på fler platser. En turistservice som säljer hela Höga Kusten och ger service till besökaren före, under och efter besöket. Den personliga turistservicen kommer att finnas kvar, men i nya former, samordnat för hela destinationen.

 

Ett enhetligt Höga Kusten-koncept för turistinformation har arbetats fram, som bland annat innehåller drygt 40 InfoPoints, 20 servicepunkter, ett Turistcenter, en stor satsning på Höga Kustens digitala närvaro, ett gemensamt telefonnummer och två turnerande bilar.

 

Höga Kusten Turistservice når du på 0771-26 50 00. Här får du svar på frågor om bland annat upplevelser, boenden samt tips om sevärdheter och aktiviteter. 

Höga Kusten har en modern, samordnad och behovsanpassad turistservice som skapar mervärden för hela destinationen. 

Maria Lundkvist

Maria Lundkvist kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef för Höga Kusten Turism. Maria har en lång och gedigen bakgrund inom besöksnäringen såväl internationellt som i Höga Kusten. Som verksamhetsledare för destinationens nya Turistservice har hon användning av sin starka drivkraft att bygga nya verksamheter, ett stort nätverk samt en stark kärlek till Höga Kusten.

Katrin Larsson

Katrin har en utbildning inom ledarskap och turism och har varit verksam inom ett flertal branscher. Med en positiv inställning och passion för nätverkande har hon skapat sig ett brett nätverk, vilket hon har stor användning av i sin tjänst som InfoPoint-ansvarig i Höga Kusten. Katrin brinner för värdskap och har som mål att stärka ambassadörsskapet i destinationen.

Marcus Strömsten

Marcus Strömsten har tidigare arbetat på Härnösands Turistbyrå. Marcus har ett intresse för teknik och digitala verktyg, vilket han har stor användning av i sitt jobb som destinationssäljare med inriktning digital närvaro. Marcus har även en ingenjörsutbildning från Mittuniversitetet i ryggsäcken.