Medarbetare

Om HK Dest.

Tillsammans lyfter vi framtidens Höga Kusten.

Medarbetare

20 000 år har format Höga Kustens dramatiska landskap, men destinationen bjuder på mer än bara en vacker miljö att besöka. Här finns inte minst engagerade människor som verkar i ett spännande klimat för tillväxt och framgångsrikt företagande.

 

Vi som jobbar på Höga Kusten Destinationsutveckling drivs av en kärlek till den plats vi har valt att leva på. Tillsammans med drivna entreprenörer och hängivna politiker verkar vi för att besöksnäringen ska bli en ny basnäring i Höga Kusten . 

Vi har ett värdefullt arv att vårda. Från inland till kust. En unik, sägenfylld och orörd natur. 

Välkommen att dela allt detta med oss!

Peter Holmqvist
VD

Peter kommer närmast från arbetet som tillväxtchef i Örnsköldsviks kommun där han har varit en drivande part i utvecklingsarbetet, som under senare tid även har omfattat turismutveckling. Inom ramen för Höga Kusten Destinationsutveckling leder han kraftsamlingen kring besöksnäringsnäringsfrågor och att göra Höga Kusten i än högre grad till en destination i internationell klass.

 

Cecilia Lideskog
Strategisk utveckling

Cecilia har under 15 år arbetat med näringslivsutveckling och offentlig finansiering, med särskilt fokus på EU-finansiering. Hon har stor erfarenhet av projekt och har tillsammans andra aktörer utvecklat och drivit flera utvecklingsprojekt i Örnsköldsviks kommun. Under de senaste åren har hon varit ansvarig projektledare för Örnsköldsviks kommuns besöksnäringsprojekt 'En skärgård i Världsklass'.

Maarja Edman
Exportutveckling

Maarja är född och uppvuxen i Österrike men har sina rötter i Nyland, Kramfors. Hon har 15 års erfarenhet från ledande befattningar i hotellbranschen internationellt, bl a som hotelldirektör för Scandic Hotels i Danmark. De senaste 4 åren har hon varit ansvarig för länsturismorganisationen Visit Västernorrland och har där arbetat med analys och omvärldsbevakning.

Mia Karlsson
Marknad

Mia Karlsson är smålänningen som hamnade i Höga Kusten på grund av skidåkningen. Hon har de senaste åren jobbat marknadsinriktat både som marknadschef för bland annat MODO Hockey, Bilbolaget och SCA Skog. Hon har sin magisterexamen inom ekonomi och marknadsföring från det turistvetenskapliga programmet på Mittuniversitet. Mia har det övergripandet ansvaret för Höga Kustens marknadsfrågor.

Louise Nordlander
Kommunikation

Louise kommer närmast från ett arbete som kommunikatör på Kollektvitrafikmyndigheten i Västernorrlands län. Hon har en journalistisk bakgrund och har även arbetet som copywriter på en reklambyrå. Louise gillar dialog och informationsutbyte, något hon har glädje av i sitt jobb som ansvarig för Höga Kustens kommunikation.   

Maria Lundkvist
Verksamhetsledare, Turistservice

Maria Lundkvist kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef för Höga Kusten Turism. Maria har en lång och gedigen bakgrund inom besöksnäringen såväl internationellt som i Höga Kusten. Som ansvarig för destinationens nya Turistservice har hon användning av sin starka drivkraft att bygga nya verksamheter, ett stort nätverk samt en stark kärlek till Höga Kusten.

Marcus Strömsten
Digital närvaro

Marcus Strömsten har tidigare arbetat på Härnösands Turistbyrå. Marcus har ett intresse för teknik och digitala verktyg, vilket han har stor användning av i sitt jobb som ansvarig för Höga Kustens digitala närvaro. Marcus har även en ingenjörsutbildning från Mittuniversitetet i ryggsäcken.