Medarbetare

Om HK Dest.

Tillsammans lyfter vi framtidens Höga Kusten.

Medarbetare

20 000 år har format Höga Kustens dramatiska landskap, men destinationen bjuder på mer än bara en vacker miljö att besöka. Här finns inte minst engagerade människor som verkar i ett spännande klimat för tillväxt och framgångsrikt företagande.

 

Vi som jobbar på Höga Kusten Destinationsutveckling drivs av en kärlek till den plats vi har valt att leva på. Tillsammans med drivna entreprenörer och hängivna politiker verkar vi för att besöksnäringen ska bli en ny basnäring i Höga Kusten .

Vi har ett värdefullt arv att vårda. Från inland till kust. En unik, sägenfylld och orörd natur. 

Välkommen att dela allt detta med oss!

Mia Karlsson
VD

Mia Karlsson har tidigare jobbat marknadsinriktat både som marknadschef för bland annat MODO Hockey, Bilbolaget och SCA Skog. Mia har de senaste åren haft det övergripandet ansvaret för Höga Kustens Destinationsutvecklings marknadsfrågor samt varit verksamhetsledare för Höga Kusten Turism. Inom ramen för bolaget leder hon nu kraftsamlingen kring besöksnäringsfrågor och att göra Höga Kusten i än högre grad till en destination i internationell klass.

 

Cecilia Lideskog
Utvecklingsstrateg

Cecilia har under 15 år arbetat med näringslivsutveckling och offentlig finansiering, med särskilt fokus på EU-finansiering. Hon har stor erfarenhet av projekt och har tillsammans andra aktörer utvecklat och drivit flera utvecklingsprojekt i Örnsköldsviks kommun. Under de senaste åren har hon varit ansvarig projektledare för Örnsköldsviks kommuns besöksnäringsprojekt 'En skärgård i Världsklass'.

Joel Libell
Strateg, naturturism & hållbarhet

Joel började jobba inom besöksnäringen vid Skuleberget för 15 år sedan. Sedan dess har han vandrat genom föreningslivet med Svenska turistföreningen i fjällen, näringslivet med Fjällräven och nu närmast kommer han från en tjänst som friluftsstrateg på Örnsköldsviks kommun. Joel har även en biologexamen och en guideutbildning från Umeå universitet i bagaget. I bolaget är Joel med och tar ut riktningen för Höga Kusten mot 2030 med särskilt fokus på hållbarhet, naturturism och infrastruktur.

Andreas Olsson
Exportsäljare

Andreas har arbetat i rese- och turismbranschen i över 15 år. Både i egna bolag och som anställd. Erfarenheten ligger främst i internationell paketering, marknadsfrågor, events och sälj. Andreas huvudsakliga arbetsuppgifter är i projektet Höga Kusten på Export, vars fokus ligger på att upparbeta nya kanaler och kontakter för att få fler utländska gäster att ta del av vår fantastiska destination.

Louise Nordlander
Kommunikation

Louise kommer närmast från ett arbete som kommunikatör på Kollektvitrafikmyndigheten i Västernorrlands län. Hon har en journalistisk bakgrund och har även arbetet som copywriter på en reklambyrå. Louise gillar dialog och informationsutbyte, något hon har glädje av i sitt jobb som ansvarig för Höga Kustens kommunikation.   

Maria Lundkvist
Verksamhetsledare, Turistservice

Maria Lundkvist kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef för Höga Kusten Turism. Maria har en lång och gedigen bakgrund inom besöksnäringen såväl internationellt som i Höga Kusten. Som ansvarig för destinationens nya Turistservice har hon användning av sin starka drivkraft att bygga nya verksamheter, ett stort nätverk samt en stark kärlek till Höga Kusten.

Marcus Strömsten
Digital närvaro

Marcus Strömsten har tidigare arbetat på Härnösands Turistbyrå. Marcus har ett intresse för teknik och digitala verktyg, vilket han har stor användning av i sitt jobb som ansvarig för Höga Kustens digitala närvaro. Marcus har även en ingenjörsutbildning från Mittuniversitetet i ryggsäcken.

Katrin Larsson
InfoPoint, Turistservice

Katrin har en utbildning inom ledarskap och turism och har varit verksam inom ett flertal branscher. Med en positiv inställning och passion för nätverkande har hon skapat sig ett brett nätverk, vilket hon har stor användning av i sin tjänst som InfoPoint-ansvarig i Höga Kusten. Katrin brinner för värdskap och har som mål att stärka ambassadörsskapet i destinationen.