Introduktionsutbildning för sommarpersonal

Inför sommaren 2023 erbjuder vi en digital introduktionsutbildning för sommarpersonal som arbetar inom besöksnäringen i Höga Kusten.

Information om utbildningen

Skapa de bästa förutsättningarna för dig och din personal

Så här går utbildningen till

Tanken är att underlätta för dig som företagare i introduktionen av den sommarpersonal som du har anställt i din verksamhet, och bidra till att ge våra nya servicekompisar bästa möjliga start inom branschen.

Utbildningen riktar sig till ungdomar som är nya på arbetsmarknaden och i ert företag. Det är en generell utbildning som bland annat innehåller en introduktion till besöksnäringen som möjligheternas bransch, rättigheter och skyldigheter som anställd och vikten av ett gott värdskap. Allmänna och råd och instruktioner varvas med röster från branschen, som delar med sig av tips och erfarenheter från sina egna verksamheter.

Utbildningen är helt digital och kan genomföras på dator eller telefon. I sin helhet tar den ca 30 minuter att genomföra, och det går bra att pausa och fortsätta vid ett senare tillfälle.

Anmälan

Anmäl nedan de medarbetare du vill ska gå utbildningen. Varje deltagare får ett mail med länk till utbildningen. Självklart får även du som arbetsgivare tillgång till materialet, så du känner till innehållet och kan komplettera med de specifika förutsättningar som gäller för just din verksamhet.

Efter avslutad utbildning får deltagaren ett diplom som skickas digitalt. Du får som arbetsgivare information om när din medarbetare har genomfört utbildningen.

Utbildningen är kostnadsfri, och du får anmäla hur många deltagare du vill. Det går självklart bra att lägga till fler namn allt eftersom dina anställningar blir klara.

Mer användbart

Här ger vi dig några fler genvägar till andra möjligheter inom kompetensförsörjningsområdet.

HK Dest medlem i GSTC

Höga Kusten Destinationsutveckling är medlem i det internationella nätverket för hållbar turism: Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

Läs mer

Ferieungdomar 2023

Ta chansen att ta emot ferieungdomar några dagar i sommar. Du får som företagare extra resurser samtidigt som du bidrar till att visa upp branschen för ungdomar.

Läs mer

Kompetensförsörjning

Här hittar du de olika insatserna vi gör för att möta utmaningarna kring kompetensförsörjning inom besöksnäringen i Höga Kusten.

Läs mer