Ferieungdomar 2023

Några extra personer i personalen utan kostnader eller arbetsgivaransvar. Hur låter det? Ta chansen att ta emot ferieungdomar några dagar i sommar. Du får som företagare extra resurser samtidigt som du bidrar till att visa upp branschen för ungdomar.

För att locka fler ungdomar till att se besöksnäringen som en framtidsbransch tar Höga Kusten Destinationsutveckling emot ferieungdomar under sommaren. Det är ett samarbete med kommunerna i Höga Kusten och Region Västernorrland.

Ungdomarna som kan vara mellan 15-18 år (olika i olika kommuner) arbetar i grupp om 3-4 personer under ledning av en handledare. Projektet pågår under två perioder á 3 veckor (i Sollefteå är varje period 2 veckor). Hos Höga Kusten Destinationsutveckling arbetar ungdomarna inom ramen för Turistservice.

Projektet pågår från vecka 24-30.

Så här går det till

För att ge ungdomarna en så bra bild som möjligt av hur bred besöksnäringsbranschenen är och hur många olika typer av arbetsuppgifter som finns vill vi erbjuda er företagare att ta emot en grupp (3-4 personer plus en handledare) under några dagar. De kan hjälpa er med det ni behöver hjälp med.

Exempel på arbetsuppgifter ni kan erbjuda
  • Hjälpa till att ställa i ordning inför ett evenemang
  • Få tillgång till fler ”händer och fötter” under ett evenemang
  • Rusta inför säsong, gräsklippning, måla, städa osv.
  • Diverse servicepersonal
  • Prova leda någon aktivitet eller grupp

 

Höga Kusten Destinationsutveckling tar allt arbetsgivaransvar och tillhandahåller en handledare på plats hos er. Handledaren hjälper också till att skjutsa ungdomarna, då de flesta inte har körkort. Ungdomarna jobbar dagtid under vardagar.

Det är ingen kostnad för företaget. Höga Kusten Destinationsutveckling, kommunerna och Region Västernorrland står för lönekostnader för ungdomar och handledare samt tar fullt arbetsgivaransvar.

Låter det intressant? Vid frågor Kontakta Maria Lundkvist maria@hkdest.se, 070-767 00 67.

Gör en intresseanmälan nedan

Mer användbart

Här ger vi dig några fler genvägar till andra möjligheter inom kompetensförsörjningsområdet.

HK Dest medlem i GSTC

Höga Kusten Destinationsutveckling är medlem i det internationella nätverket för hållbar turism: Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

Läs mer

Ferieungdomar 2023

Ta chansen att ta emot ferieungdomar några dagar i sommar. Du får som företagare extra resurser samtidigt som du bidrar till att visa upp branschen för ungdomar.

Läs mer

Kompetensförsörjning

Här hittar du de olika insatserna vi gör för att möta utmaningarna kring kompetensförsörjning inom besöksnäringen i Höga Kusten.

Läs mer