Aktuellt

Aktuellt

Höga Kusten är full av spännande kontraster.

Aktuellt (45 artiklar)
Alla kategorier
Alla kategorier
Affärsutveckling
Evenemang
Friluftsliv
Kultur
Mat
Alla taggar
Alla taggar
2015
Affärsutveckling
Båtliv
Besöksmål
Boende
Destinationsutveckling
Det goda livet
Evenemang
Fiskeläge
Fiskelägen
Friluftsliv
Friluftsvliv
Gästhamn
Gästhamnar
Gästnätter
Härnösand
Höga Kusten
Höga Kusten Swimrun
Hotell
Idrott
Investering
Ishockey
Kryssning
Kulturarv
Landhöjning
Matkultur
Natur
Norrfällsviken
Omsättning
Örnsköldsvik
Outdoor
Projekt
Shopping
Skärgård
skog
Skuleberget
Smaker
Smaker i Höga Kusten
Sommar
Stadsliv
Surströmming
swimrun
Tareq Taylor
Tillväxt
TV
Ulvön
Umeå
Utmaning
Utmärkelser
Vandring
Värdskap
Världsarv
Varumärke
Vasa
Vatten
Via Ferrata
Framtidens smakdestinationer

-Med sin passion för smaker, dryck och värdskap kommer Erica Öhrbom att driva arbete med att skapa Framtidens Smakdestinationer på ett förtroendeingivande sätt, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Turism AB som tillsammans med LRF och Visit Sundsvall driver projektet.

Tanken är att lyfta den lokala maten och lokala smaker, utveckla kontakten mellan besöksnäringen och de gröna näringarna.

2017-11-14 - Mia Karlsson
Nytt turismrekord i Höga Kusten!

När det i dagarna görs ett preliminärt bokslut över årets turismsommar i Höga Kusten, så kan destinationen glädja sig åt ännu ett nytt rekord. Andelen utländska gästnätter når med 21,9% en ny toppnotering. Det är oerhört glädjande, och precis i linje med det vi alla tillsammans strävar efter, nämligen att Höga Kusten ska bli en internationellt gångbar destination.

2017-10-10 - Maarja Edman
Svenska Designpriset

Svenska Designpriset är en tävling i design som är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och inom kreativa områden. Därför är vi extra stolta att Höga Kustens grafiska identitet i år har valts ut av juryn till allmän röstning. 

2017-09-15 - Linnéa Wallrud
Höga Kusten kan vinna Stora Turismpriset

Nu står det klart att Samverkan i Höga Kusten blir länets kandidat det nationella priset Stora Turismpriset. I konkurrens med Stenstan Visitor Center i Sundsvall och Stiftelsen Nämforsen har Samverkan i Höga Kusten röstats fram som länets kandidat.

2017-08-16 - Mia Karlsson
Nu lyfter vi Höga Kustens smaker

Länsstyrelsen har beviljat medel för projektet ”Framtidens smakdestinationer” med fokus på att utveckla smak-upplevelserna som en del av besöksnäringen. Mat- och smak-upplevelsen blir alltmer viktig för våra besökare och nu får vi möjlighet att utveckla området ännu mer.

2017-06-29 - Cecilia Lideskog
Höga Kusten satsar nu långsiktigt

Samarbetsavtalet mellan Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsviks kommuner gällande besöksnäringsfrågor löper ut per 2017-12-31. Efter tre års samarbete kring besöksnäringsfrågor via Höga Kusten Destinationsutveckling AB väljer nu kommunerna att permanenta verksamheten. 

2017-06-28 - Maarja Edman